In opdracht van de gemeente Zwolle heeft Eyefly de Peperbus in Zwolle ingemeten. De Peperbus is het aangezicht van Zwolle en typerend voor de stad. Hierdoor is het belangrijk dat dit gebouw goed onderhouden blijft.

De Peperbus heet eigenlijk de “Onze-Lieve-Vrouwetoren”, ‘Peperbus’ is een bijnaam voor de toren die zijn naam dankt aan haar vorm. Met zijn hoogte van 75 meter is de markante toren al van veraf te zien. In samenwerking met OOG Vastgoedadvies hebben wij de Peperbus ingemeten met een drone. De ingewonnen data wordt gebruikt voor een meerjarig onderhoudsplan (MJOP) voor de gemeente Zwolle. Wij maken de beelden en het MJOP wordt door OOG vastgoedadvies opgesteld.

Inspecteren

Voor het inspecteren van dergelijke complexe gebouwen is een drone de beste optie. De meerwaarde van drones is dat alle moeilijke toegankelijke locaties goed in beeld gebracht worden. Alle data realiseren we in een hoog detailniveau en we hebben verschillende software mogelijkheden om de data goed aan te bieden.

3D-mesh 

Wij koppelen alle foto’s aan elkaar, zo wordt dit een 3D-mesh. Deze 3D-mesh leveren wij aan de gemeente Zwolle. De 3D-mesh geeft een goed totaalbeeld van de gehele toren en het eventuele onderhoud wat eraan gepleegd moet worden. In de 3D-mesh kan er tot originele fotokwaliteit ingezoomd worden.

De ingewonnen data presenteren we in ons online platform. In ons online platform kan er overal in de 3D-mesh geklikt en ingezoomd worden. Wanneer je op een specifiek onderdeel klikt verschijnen de specificaties van dat onderdeel in beeld. Ook is het mogelijk om opmerkingen en annotaties aan bepaalde punten in de 3D-mesh toe te voegen. Vervolgens is het mogelijk om alle bevindingen te exporteren naar een PDF formaat. Zo kan in één oogopslag bekeken worden waar de eventuele gebreken van het gebouw zich bevinden. Het detailniveau van de 100 megapixel foto’s is kleiner dan een mm. Zie hieronder een animatie van hoe het platform werkt.

Meerjarig onderhoudsplan

Het eindproduct wat wij leveren is een interactief 3D-model. Hier kan de opdrachtgever vanaf kantoor haar inspectie op uitvoeren voor het meerjarig onderhoudsplan.

Gerelateerde projecten

Afrikaanderwijk Rotterdam

Afrikaanderwijk Rotterdam

In samenwerking met supRmen digitaliseren wij elk jaar honderden vastgoedcomplexen. Zo hebben we voor een opdrachtgever van supRmen een mooi project uitgevoerd, het inwinnen van data voor een groot...

Lees meer
Gevelmonitoring ING

Gevelmonitoring ING

De gevels van het ING-gebouw in Amsterdam Zuid-Oost zijn grotendeels opgebouwd uit natuursteen. Inmiddels staat het gebouw 30 jaar en is het van belang om inzicht te hebben in de huidige staat van...

Lees meer

De fotobeelden maken we met onze drone met
100-megapixel camera. De beelden zijn zeer nauwkeurig: tot 0,5 millimeter per pixel.

Daarom EyeFly

  • Gecertificeerd drone operator
  • Specialist in data-inwinning én verwerking
  • Experts op het gebied van Geo-, Infra- en Bouw

Meer weten?

Remco Kootstra
Bedrijfsleider & projectleider

+31 (0)6 5799 4595
remco.kootstra@eyefly.nl
LinkedIn

Meer informatie over onze diensten en werkzaamheden?

Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze specialisten of neem contact met ons op door een bericht te sturen.