Over ons

Wij zijn een dronebedrijf dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van geo-gerelateerde projecten. Onze expertises zijn:  drone-mapping en drone-inspectie. Door de inzet van onze 100 Megapixelcamera zorgen we altijd voor een zeer hoog  detail- en kwaliteitsniveau. Wij voeren projecten uit door heel Nederland en daarbuiten. Benieuwd naar wat wij allemaal kunnen? Lees dan verder! 

Vanaf het begin

Eyefly is ontstaan in 2014 door de vrienden Lammert de Graaf en Remco Kootstra. Het begon als een gezamenlijk hobby, dat toch al snel overging in passie voor het vak. De simpele ‘hobby drone’ werd omgeruild voor een professionele drone. Waarna de twee vrienden volop aan de slag gingen met wet en regelgeving rondom dit vakgebied. In die tijd was dit allemaal nog in de kinderschoenen, er werd weinig beschreven maar wel veel verwacht vanuit Europa. Na één jaar tijd werd Eyefly – als één van de eersten in Nederland – een officieel gecertificeerd drone bedrijf.

Vol bewondering en interesse gingen wij ons verdiepen in drone mapping en het inspecteren met de drone. In die tijd was drone mapping een nieuwe ontwikkeling. Waar iedereen veel interesse had in fotografie met drones, zochten wij naar een andere uitdaging. Wat ik heel erg boeiend vond, was het realiseren van 3D-modellen op basis van fotobeelden. Al vanaf het begin van de ontwikkeling van drone-mapping hebben wij onze expertises ontwikkeld, bijgeschaafd, toegepast en verbeterd. Zo waren wij vanaf het begin betrokken.” vertelt Remco enthousiast.

Nauwe samenwerking

Toch ontbrak het de start-up in het begin aan echte geodetische en landmeetkundige kennis. Ze gingen in gesprek met Geomaat, een landmeetkundig-ICT bedrijf dat zich richt op innovatie. Jolle Jelle de Vries, directeur van Geomaat wilde haar diensten verbreden met de inzet van drones. En zo is de samenwerking ontstaan. 

Sinds 2016 is Eyefly een Zusterbedrijf van Geomaat. Eyefly opereert volledig zelfstandig maar beide bedrijven maken handig gebruik van elkaars kennis en expertise.

 

Ons doel

Als rasechte techneuten worden wij enthousiast van innovatieve oplossingen. Wij vinden het belangrijk om mee te denken met de klant en haar wensen. Wat houdt het vraagstuk precies in? Waarom wil de klant dit weten? Ons doel is om voor ieder vraagstuk de beste oplossing te bieden.

De beste oplossing is voor iedere vraag weer anders. Om aan alle vragen te voldoen, gebruiken wij vooruitstrevend en professionele apparatuur en software. Al vanaf het begin gebruiken wij een 100-megapixelcamera en hebben wij diverse geavanceerde drones. Daarnaast ontwikkelen wij tools en software die goed aansluiten op onze expertise en zorgen voor een snellere verwerking en een kwalitatief hoogstaand product. Daarnaast is de samenwerking met Geomaat waardevol, zij vullen onze expertise aan waar nodig.

De fotobeelden maken we met onze drone met
100-megapixel camera. De beelden zijn zeer nauwkeurig: tot 0,5 millimeter per pixel.

Daarom EyeFly

  • Gecertificeerd drone operator
  • Specialist in data-inwinning én verwerking
  • Experts op het gebied van Geo-, Infra- en Bouw

Meer weten?

Remco Kootstra
Bedrijfsleider & projectleider

+31 (0)6 5799 4595
remco.kootstra@eyefly.nl
LinkedIn

Gerelateerde projecten

Meer informatie over onze diensten en werkzaamheden?

Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze specialisten of neem contact met ons op door een bericht te sturen.