Inspectie Irbich Viaduct Luxemburg

In Irbich (Luxemburg) wordt door Jan de Nul een groot viaduct gerealiseerd. Voordat het viaduct in gebruik genomen wordt moeten de pilaren voor de oplevering op scheuren gecontroleerd worden. Jan de Nul benaderde Eyefly vanwege haar expertise, het hoge detailniveau en de verschillende software mogelijkheden om de inspectie uit te voeren.

Jan de Nul bouwt in Luxemburg een groot viaduct. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een nieuw bekistingssysteem voor het storten van beton. Om de juiste kwaliteit te waarborgen en scheurvorming te detecteren hebben wij alle pilaren en landhoofden in beeld gebracht met onze 100 Megapixel camera.

Vooraf zijn er op basis van de bouwtekeningen 3D vliegplannen gemaakt. Deze vliegplannen zijn ingeladen in onze flight planning software waardoor de drone deze vlieglijnen automatisch vliegt. Deze manier van werken zorgt voor de meest efficiënte vliegmethode en een volledige vastlegging van het gehele object.

In totaal zijn er 4000 foto’s gemaakt die aan elkaar zijn gerekend tot een 3D puntenwolk en 3D mesh. De mesh geeft een goed totaalbeeld van het gehele viaduct en er kan tot op de originele fotokwaliteit ingezoomd worden. Het eindproduct is een interactief 3D model waar de opdrachtgever haar inspectie op uit kan voeren.

Naast de 3D mesh is de puntenwolk aangeboden in combinatie met alle gemaakte foto’s via een online portaal. In dit online portaal kunnen alle individuele foto’s bekeken worden. Ook kunnen er metingen en opmerkingen geplaatst worden in het online portaal. De resolutie van de foto’s is 1,4 millimeter per pixel. Scheuren zijn gedetecteerd vanaf deze resolutie.

De meerwaarde van drones is in dit geval dat alle moeilijk toegankelijke locaties goed in beeld gebracht zijn en dat men een goed totaalbeeld heeft van de gehele situatie.

Gerelateerde projecten

Oranjebrug Schiedam

Oranjebrug Schiedam

De Oranjebrug in Schiedam kenmerkt zich aan de karakteristieke heftorens en werd geopend in 1939. De brug was toe aan onderhoud en wordt daarom gerenoveerd. In opdracht van Civiele Technieken deBoer...

Lees meer
Digital Twin – Emmaviaduct

Digital Twin – Emmaviaduct

Er wordt hard gewerkt aan het hoofdstation in Groningen. Om de toekomstige verkeersstromen richting het station en de nieuwe wijk Spoorkwartier soepel te laten lopen wordt het Emmaviaduct aangepakt....

Lees meer
Loopbrug Bunnik en tramremise Nieuwegein

Loopbrug Bunnik en tramremise Nieuwegein

In opdracht van Geomaat voeren wij verschillende opdrachten uit voor de provincie Utrecht. Geomaat heeft een raamcontract met de provincie Utrecht en kiest daarbij altijd voor de meest efficiënte...

Lees meer

De fotobeelden maken we met onze drone met
100-megapixel camera. De beelden zijn zeer nauwkeurig: tot 0,5 millimeter per pixel.

Daarom EyeFly

  • Gecertificeerd drone operator
  • Specialist in data-inwinning én verwerking
  • Experts op het gebied van Geo-, Infra- en Bouw

Meer weten?

Remco Kootstra
Bedrijfsleider & projectleider

+31 (0)6 5799 4595
remco.kootstra@eyefly.nl
LinkedIn

Meer informatie over onze diensten en werkzaamheden?

Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze specialisten of neem contact met ons op door een bericht te sturen.