De Oranjebrug in Schiedam kenmerkt zich aan de karakteristieke heftorens en werd geopend in 1939. De brug was toe aan onderhoud en wordt daarom gerenoveerd. In opdracht van Civiele Technieken deBoer hebben wij de Oranjebrug in kaart gebracht.

Vastleggen visuele staat

De renovatie bestaat uit brugonderdelen vervangen en schades herstellen. Daarnaast worden de heftorens deels gerestaureerd. Wij kregen de vraag om de brug en de heftorens in beeld te brengen. Een belangrijk onderdeel van de renovatie is namelijk dat de visuele staat van de brug niet verandert.

De kleinste details in kaart brengen

Met onze drone met 100 megapixel camera brachten we de brug op de kleinste details nauwkeurig in kaart. In slechts een halve dag maakten we de opnames vanuit de lucht en vanaf de grond om het kunstwerk zo volledig mogelijk in te winnen. Drone mapping is een veilige, efficiënte en zeer nauwkeurige manier om data in te winnen.

Online portaal

Van de ingewonnen data realiseerden we een 3D puntenwolk en 3D mesh. In ons online portaal heeft de opdrachtgever toegang tot de data. Zo kan de opdrachtgever van achter het bureau de digital twin van de brug inzien. Ons online portaal heeft veel voordelen: het is op iedere computer te openen en via iedere webbrowser. Ook is het niet nodig om specifieke software te installeren.

“De hoge resolutie van de droneopname biedt ons de zekerheid dat we de bestaande situatie volledig in beeld hebben. Hierdoor kunnen wij de zekerheid aan onze opdrachtgever bieden dat we in de renovatie van de Oranjebrug het uiterlijk van de Oranjebrug zo minimaal mogelijk aanpassen” Anton Gorter – Civiele Technieken deBoer

Betrouwbare data

Van de 3D puntenwolk maakten wij een 3D model (Revit en IFC). Met het 3D model kan de opdrachtgever met eigen software aan de slag met het ontwerp en maatvoering. Het 3D model is door de nauwkeurig ingewonnen data een betrouwbare basis.

Voordelen

  • Veilig, efficiënt en zeer nauwkeurig data inwinnen
  • Eenvoudig te bekijken via het online portaal

Gerelateerde producten

De fotobeelden maken we met onze drone met
100-megapixel camera. De beelden zijn zeer nauwkeurig: tot 0,5 millimeter per pixel.

Daarom EyeFly

  • Gecertificeerd drone operator
  • Specialist in data-inwinning én verwerking
  • Experts op het gebied van Geo-, Infra- en Bouw

Meer weten?

Remco Kootstra
Bedrijfsleider & projectleider

+31 (0)6 5799 4595
remco.kootstra@eyefly.nl
LinkedIn

Gerelateerde projecten

Meer informatie over onze diensten en werkzaamheden?

Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze specialisten of neem contact met ons op door een bericht te sturen.