Visuele inspecties

Het uitvoeren van een drone inspectie, daar houden wij ons dagelijks mee bezig. Met professionele drones voeren wij inspecties uit op alle objecten – of bebouwing – die door hun hoogte of onveilige toegang moeilijk bereikbaar zijn. Ook leggen we objecten veel vollediger vast met een drone inspectie in vergelijking met traditionele oplossingen. Hierbij onderscheiden we drie werkgebieden; namelijk de drone inspectie gerelateerd aan vastgoed, kunstwerken in de infrastructuur en zonnepanelen of windparken.

Oplossen van vraagstukken

Het uitgangspunt van onze expertise drone inspectie is dat onze klant een oplossing krijgt op haar vraagstuk. Of het nou gaat om het inspecteren van een plat dak voor zonnepanelen, een bruginspectie of juist het vastleggen van de gevel van een monumentaal pand: wij winnen de data in en zorgen voor een waardevol en volledig eindproduct.

Inspecteren met drones kent veel voordelen; namelijk de gemakkelijke toegang tot anders moeilijk bereikbare locaties. Maar ook zijn veiligheid en snelheid belangrijke voordelen van drone inspectie. Bovendien zorgt deze inwinmethode voor een uiterst compleet beeld van het object, welke men later veelvuldig kan gebruiken bij bijvoorbeeld modelleren en ontwerpen. Onze expertise drone inspectie passen we voornamelijk toe in drie werkvelden, namelijk: thermografische inspectie, drone inspectie in de energietransitie en inspecteren van infrastructuur. 

Video: Online Portaal Eyefly

Thermografische inspectie 

Een thermografische inspectie is waardevol om objecten te controleren op afwijkingen gerelateerd aan temperatuur. Denk bijvoorbeeld aan het inspecteren van zonnepanelen: wanneer een zonnepaneel warmer of juist kouder is dan normaal, duidt dit op een slechtwerkende of niet werkend zonnepaneel. Eyefly inspecteert binnen één dag grote zonneparken met meer dan 10.000+ zonnepanelen. Maar denk ook aan eventuele lekkage of isolatie problemen, ook voor deze aspecten is een thermografische inspectie nuttig. 

De drone inspectie – zowel de visuele inspectie als de thermografische inspectie – zetten we in voor drie verschillende werkgebieden. Namelijk in de energietransitie, de infrastructuur en vastgoed.

Drone inspectie in de energietransitie

Eyefly zorgt voor de inspectie met de drones in de energietransitie. Ondertussen hebben wij al honderden daken en tientallen percelen gemeten met onze drones voor het plaatsen van zonnepanelen. Grote opdrachtgevers in de energietransitie weten ons keer op keer te vinden. Dit vinden wij een groot compliment. Maar ook het inspecteren van windmolens of gehele windmolenparken is voor ons geen probleem. 

Inspecteren van infrastructuur (bruginspectie)

Ook in de wereld van de infrastructuur zetten wij onze expertise in, veelal voor het inspecteren van kunstwerken (bruginspectie). Met een drone inspectie leggen wij de huidige situatie van een kunstwerk vast. Hierbij brengen we onderdelen als beton, asfalt, voegovergangen, damwanden en stalenconstructies in beeld. Hoofdzaak is om de brug met behulp van professionele drones zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Hierbij is een hoog detailniveau van groot belang zodat schades en afwijking zichtbaar zijn op millimeter niveau. Naast de bruginspectie, inspecteren we veel meer infrastructuur: zoals spoor- en snelwegen maar ook kademuren en oevers. 

Inspecteren van vastgoed 

Het inspecteren van vastgoed met de drone is een nauwkeurige en slimme manier om bebouwing in beeld te brengen. Waardevol voor bijvoorbeeld woningcorporaties, het uitvoeren van een meerjarig onderhoudsplan (MJOP) en de NEN2767 conditiemeting van vastgoed. Het voordeel van het inzetten van de drone is dat we ook gemakkelijk de bovenkant van het vastgoed meten. Daken, goten en (hoge) gevels zijn zo snel inzichtelijk. Dit is nuttig voor bijvoorbeeld het beheer van het pand maar ook wanneer er een renovatie of verbouwing gaat plaatsvinden. Met onze 100 megapixel camera maken we een 3D-mesh van het gehele pand. Dit is een kleurecht 3D-model van de actuele situatie. De resolutie is circa 1 millimeter per pixel, dát is haarscherp. 

Producten

De fotobeelden maken we met onze drone met
100-megapixel camera. De beelden zijn zeer nauwkeurig: tot 0,5 millimeter per pixel.

Daarom EyeFly

  • Gecertificeerd drone operator
  • Specialist in data-inwinning én verwerking
  • Experts op het gebied van Geo-, Infra- en Bouw

Meer weten?

Remco Kootstra
Bedrijfsleider & projectleider

+31 (0)6 5799 4595
remco.kootstra@eyefly.nl
LinkedIn

Gerelateerde projecten

Meer informatie over onze diensten en werkzaamheden?

Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze specialisten of neem contact met ons op door een bericht te sturen.