Inmeting Marconi en Pionier Kwelderlandschap

In opdracht van Van Den Herik Sliedrecht heeft Eyefly de Pioniers en Marconi kwelder vier keer ingevlogen. Met de geleverde data werd gekeken of het aangebrachte zand conform het 3D CAD model goed op hoogte gebracht was. Ook geeft de orthomosaic aan Rijkswaterstaat (als opdrachtgever) een prachtige indruk van de voortgang van het werk.

Van Den Herik stond voor de keuze om het gebied met GPS in te meten of met een drone. Ze hebben gekozen voor de drone omdat er dan een vollediger model gegenereerd wordt. Een voorbeeld: met GPS worden raaien gelopen elke 25 meter. De drone daarentegen meet elke 25 centimeter een punt in XYZ. Het getij speelde ook een belangrijke rol. Het snel opkomende water geeft ten eerste weinig tijd om het hele gebied in te meten en is daarnaast ook nog eens gevaarlijk. 

Wij hebben het hele gebied nu vier keer ingevlogen. Het hele gebied heeft een oppervlakte van circa 80 hectare en werd in de periode van eb (2 uur voor en na laag water) ingevlogen. De data hadden we de volgende dag klaar zodat Van Den Herik hier meteen mee aan de slag kan.

Voorafgaand aan het vliegen hebben we de quad ingezet om efficiënte GCP’s (Grondslagpunten) in te meten. Deze punten vormen de basis voor een nauwkeurige verwerking van de data. Met het gebruik van deze GCP’s is de nauwkeurigheid van +/- 2,5 centimeter gewaarborgd.

Gerelateerde projecten

Inmeten zandsuppletie Texel

Inmeten zandsuppletie Texel

Al sinds 2018 vliegen wij ieder jaar minimaal vier keer op Texel. Voor Jan De Nul monitoren wij hier de zandsuppletie en in 2018 het geplante helmgras. In één dag vliegen wij een gebied in ter...

Lees meer
Volumemetingen voor de Centrale As

Volumemetingen voor de Centrale As

In opdracht van Van Gelder (de aannemerscombinatie Nije Daam) heeft Eyefly het gebied bij het nieuwe aquaduct in Burgum ingemeten met een drone. Doel van het inmeten was om de grondvolumes...

Lees meer

De fotobeelden maken we met onze drone met
100-megapixel camera. De beelden zijn zeer nauwkeurig: tot 0,5 millimeter per pixel.

Daarom EyeFly

  • Gecertificeerd drone operator
  • Specialist in data-inwinning én verwerking
  • Experts op het gebied van Geo-, Infra- en Bouw

Meer weten?

Remco Kootstra
Bedrijfsleider & projectleider

+31 (0)6 5799 4595
remco.kootstra@eyefly.nl
LinkedIn

Meer informatie over onze diensten en werkzaamheden?

Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze specialisten of neem contact met ons op door een bericht te sturen.