Loopbrug Bunnik en tramremise Nieuwegein

In opdracht van Geomaat voeren wij verschillende opdrachten uit voor de provincie Utrecht. Geomaat heeft een raamcontract met de provincie Utrecht en kiest daarbij altijd voor de meest efficiënte inwinmethode. Daarom schakelden ze ons in voor het inwinnen van een loopbrug in Bunnik en een tramremise in Nieuwegein.

Screenshot 2D Orthomosaic en 3D DTM

Loopbrug – Bunnik

De provincie heeft namelijk een nieuwe bestemming voor de loopbrug, ze willen van de loopbrug een fietsbrug maken. Voor het ontwerp hiervan hebben wij de huidige situatie in kaart gebracht.

Drone-mapping

Met een drone breng je in een korte tijd de hele loopbrug en het gebied daaromheen nauwkeurig in kaart. We hebben voor het vastleggen van de loopbrug gekozen voor een drone omdat hiermee niet alleen de loopbrug maar ook de gehele omliggende situatie zeer gedetailleerd in beeld gebracht wordt. Zo hebben wij de loopbrug, snelweg, de pilaren en de omliggende infrastructuur vastgelegd.

DTM+

Als eerst hebben wij grondslagpunten ingemeten zodat de drone-data exact op X, Y en Z ligt. Daarna hebben wij met de drone de brug en het gebied daaromheen ingewonnen. Deze data hebben wij verwerkt tot een nauwkeurige 3D-puntenwolk. Aan de hand van deze puntenwolk heeft Geomaat een Digitaal Terreinmodel + gerealiseerd.

Screenshot 3D Mesh en 3D DTM

Nieuwe tramremise – Nieuwegein

De tramremise in Nieuwegein is vernieuwd en moest ingewonnen worden om bij te werken in het BGT. Van boven is duidelijk zichtbaar hoe de sporen liggen en hierdoor kunnen mutaties gemakkelijk #049fe4 worden. Wij hebben de tramremise ingevlogen en een puntenwolk en orthomosaic gegenereerd. Aan de hand van deze gegevens werkt Geomaat de BGT bij en ook maken zij een AutoCAD revisietekening.

‘Op deze orthomosaicfoto’s kan je zelfs de nummers van de wissels op het spoor zien, ongelooflijk!’– aldus de Informatiemanager van de provincie Utrecht.

Gerelateerde producten

De fotobeelden maken we met onze drone met
100-megapixel camera. De beelden zijn zeer nauwkeurig: tot 0,5 millimeter per pixel.

Daarom EyeFly

  • Gecertificeerd drone operator
  • Specialist in data-inwinning én verwerking
  • Experts op het gebied van Geo-, Infra- en Bouw

Meer weten?

Remco Kootstra
Bedrijfsleider & projectleider

+31 (0)6 5799 4595
remco.kootstra@eyefly.nl
LinkedIn

Gerelateerde projecten

Meer informatie over onze diensten en werkzaamheden?

Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze specialisten of neem contact met ons op door een bericht te sturen.