Infrarood en visuele inspectie Stoomleiding Delfzijl

tIn samenwerking met Engie Services en in opdracht van Groningen Seaports heeft Eyefly een unieke inspectie uitgevoerd op het Chemiepark te Delfzijl. Een soortgelijke inspectie was tot nu toe nog nooit uitgevoerd op het Chemiepark. De inspectie is uitgevoerd met een infrarood- en RGB camera.

Over de case 

Op het industrieterrein Oosterhorn in Delfzijl tussen de bedrijven Eneco Bio Golden Raand en AkzoNobel ligt een stoomleiding van Groningen Seaports met een lengte van circa 2.800 meter. Tot nu vonden de inspecties plaats via loopinspecties langs de leiding. Engie en Eyefly voerden deze inspectie uit met behulp van de nieuwste drone, uitgerust met een 100 megapixelcamera en infrarood camera. Dit levert veel en betrouwbare data op.

Wat is er uniek aan deze inspectie 

Het unieke in dit proces zit hem in de complexiteit van de vlucht. De vlucht gaat namelijk over een gebied waar verschillende industriële bedrijven gevestigd zijn. Hier gelden strenge veiligheidseisen, zoals bijvoorbeeld de ATEX richtlijn, die van toepassing is op alle plaatsen waar ontploffingsgevaar kan plaatsvinden. Alle bedrijven moesten toestemming geven om te vliegen boven hun terrein, wat organisatorisch erg uitdagend is.

Ook moesten de uitvoerende partijen voldoen aan de strenge regelgeving rondom het vliegen met drones. Dit is de eerste keer dat een drone-inspectie op zo’n grote schaal in een industriële omgeving wordt uitgevoerd. Eerdere pogingen lukten niet omdat de technische mogelijkheden nog onvoldoende waren of vanwege het feit dat bedrijven geen toestemming verleenden om over hun terrein te vliegen. In Delfzijl hebben alle aanliggende bedrijven hun medewerking verleend.

Als eindproduct is een 3D puntenwolk en de bijbehorende foto’s geleverd. De puntenwolk heeft als doel om in een 3D omgeving de inspectie uit te voeren. Elk punt in de puntenwolk is gekoppeld aan een foto.

Gerelateerde projecten

Afrikaanderwijk Rotterdam

Afrikaanderwijk Rotterdam

In samenwerking met supRmen digitaliseren wij elk jaar honderden vastgoedcomplexen. Zo hebben we voor een opdrachtgever van supRmen een mooi project uitgevoerd, het inwinnen van data voor een groot...

Lees meer
Inspectie Jan Blankenbrug

Inspectie Jan Blankenbrug

Over rivier de Lek bij Vianen ligt de Jan Blankenbrug. Jarenlang lag de bekende boogbrug ernaast. Deze werd echter niet meer gebruikt en is daarom weggehaald. In opdracht van DroneQuest -waar wij...

Lees meer

De fotobeelden maken we met onze drone met
100-megapixel camera. De beelden zijn zeer nauwkeurig: tot 0,5 millimeter per pixel.

Daarom EyeFly

  • Gecertificeerd drone operator
  • Specialist in data-inwinning én verwerking
  • Experts op het gebied van Geo-, Infra- en Bouw

Meer weten?

Remco Kootstra
Bedrijfsleider & projectleider

+31 (0)6 5799 4595
remco.kootstra@eyefly.nl
LinkedIn

Meer informatie over onze diensten en werkzaamheden?

Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze specialisten of neem contact met ons op door een bericht te sturen.