Contact 2
Heeft u een vraag, wilt u de mogelijkheden bespreken voor een specifiek project of wenst u meer informatie te ontvangen? Neem gerust contact op met ons op via onderstaande contactgegevens.
Contactformulier
Groningen
Aduarderdiepsterweg 14-II
9745 EM Groningen
Amersfoort
De Stuwdam 14 A&B
3815 KM Amersfoort
De efficiëntste meetmethode
Het is belangrijk dat er altijd gekozen wordt voor de efficiëntste meetmethode, zo ook bij dit project. geomaat schakelde ons in om met drones de bovenkant van het viaduct in te winnen. De onderkant van het viaduct hebben ze met statische laserscanners ingewonnen. Door deze inwinmethode krijg je twee puntenwolken die exact aan elkaar gerekend moeten worden. Hoe we dat doen? Door middel van slimme software en een nauwkeurig grondslagnetwerk.
We hebben direct ingezet op een hoge landmeetkundige nauwkeurigheid en een hoog detailniveau (scherpte van onze drone beelden) hierdoor kunnen we achteraf veel aanvullende producten realiseren, eenmalig inwinnen voor meervoudig gebruik!
Vliegen
Voordat we gingen vliegen hebben we ca. 1500 bewonersbrieven verspreid. In verband met de verkeersdrukte op het Emmaviaduct hebben we ervoor gekozen om het viaduct op zaterdag in te winnen. Ook ligt Groningen-Airport Eelde in de buurt waardoor het Emmaviaduct binnen de CTR-zone valt. Hierdoor moesten we toestemming vragen van de luchtverkeersleiding van het vliegveld en hielden we tijdens het vliegen contact met de verkeerstoren.
Grondslagnetwerk
Voordat wij gingen vliegen heeft Geomaat een grondslagnetwerk gemaakt. Door het grondslagnetwerk zorgen we ervoor dat de eindproducten een hoge landmeetkundige precisie hebben. Binnen het hele projectgebied hebben zij punten gemeten die we aan elkaar rekenen door middel van GPS, tachymetrie en Move3. Hiermee creëren we een uiterst nauwkeurige uitgangssituatie.
Eindproducten
Nadat we alles ingewonnen hebben, hebben we natuurlijk heel veel data. Na het inwinnen genereren wij een aantal basisproducten zoals een 3D-puntenwolk, 3D-mesh (te bekijken in een online portaal) en een 2D-orthomosaic. Deze basisproducten zijn vervolgens gebruikt voor het maken van een 3D-Revit Model op detailniveau LOD200 waarmee de gemeente ook met 3D-ontwerp- en visualisatiesoftware kan werken. Hiermee is het hele projectgebied in 3D wat helpt bij besluitvorming en participatie.
Naast deze producten is er nog een apart bestand gemaakt voor een BEA, een Bomen Effect Analyse. Alle bomen inclusief kruinlijnen en houtopstanden zijn op basis van de 3D-puntenwolk en terrestrische metingen in kaart gebracht.
De 3D-mesh hebben we in ons online portaal gezet, hiermee kan de gemeente digitaal over en onder het Emmaviaduct lopen. Ook kunnen ze de mesh in hun bestaande Digital Twin laden.
Game engine
Wij hebben de data ingeladen in ons online portaal. Een andere toepassing waar wij de data ook voor kunnen gebruiken is in een game engine zoals in de volgende video te zien is. Zo kun je levensecht door de data ‘heen lopen’. Dit hebben we eerder gedaan met data dat wij ingewonnen hebben van kartbanen.
Gerelateerde projecten
Liendert LIVE – Orthomosaic
Binnen het project Liendert LIVE hebben wij in samenwerking met zusterbedrijf Geomaat een orthomosaic gerealiseerd. Een orthomosaic is een hoge...
Afrikaanderwijk Rotterdam
In samenwerking met supRmen digitaliseren wij elk jaar honderden vastgoedcomplexen. Zo hebben we voor een opdrachtgever van supRmen een mooi...
Afbrandhoogtes Damwanden Enschede
Strukton is bezig met het aanbrengen van een grondkering voor het laatste deel van de fietssnelweg F35 in opdracht van gemeente Enschede. Het...
De fotobeelden maken we met onze drone met
100-megapixel camera. De beelden zijn zeer nauwkeurig: tot 0,5 millimeter per pixel.
Meer informatie over onze diensten en werkzaamheden?
Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze specialisten of neem contact met ons op door een bericht te sturen.